onsdag 30. mai 2012

Norske anbefalinger for ernæring

  • Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag. Halvparten bør være grønnsaker.
  • Spis grove kornprodukter hver dag
  • La magre meieriprodukter være en del av det daglige kostholdet.
  • Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.
  • Velg magert kjøtt og magre kjøttprodukter. Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt. 
  • Velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør. 
  • Velg matvarer med lite salt og begrens bruken av salt i matlagning og på maten. 
  • Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags. 
  • Velg vann som tørstedrikk. 
  • Ha en god balanse mellom hvor mye energi du får i deg gjennom mat og drikke, og hvor mye du forbruker gjennom aktivitet. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar