tirsdag 29. mai 2012

Aubergin og squash lasagne

Ingredienser:

1 auberginer
1/2 squash
1  boks hakkede tomater
pastaplater
revet ost
oregano

bechamel-saus:

3 dl melk
noen ss mel
litt smør
1/2 løk
salt
pepper
malt muskatnøtt
malt nellik

Tilberedning:

Start med å skjære auberginene i skiver, strø salt over dem og la dem ligge i ca 1/2 time før du skyller av saltet. Etterpå steker du både auberginene og squashen (også skåret i skiver) i olje.

Mens du steker dette kan du begynne på bechamel-sausen, som i praksis bare er hvit saus med noe til. Her starter du med å smalte smøret og visper deretter inn litt mel. Når dette begynner å bli tykt sper du på med melk, her må du være rask slik at det ikke svir seg eller blir klumpete. kok opp og spe etter hevrt på med melk, dersom sausen blir for tynn kan du ta i litt ekstra mel.

Ha oppi salt, pepper, malt muskat og malt nellik alt etter smak og behag. Hakk også opp løken og bland denne inn i sausen.

Legg ingrediensene lagvis slik:
auberginer +squash
hakkede tomater
kvernet pepper
pastaplater
litt bechamel-saus
auberginer+squash
hakkede tomater
pepper
pastaplater
resten av bechamel-sausen
revet ost som dekker toppen av formen
oregano

til slutt stekes det i komfyren på 225 grader i 1/2 time-40 minutter, toppen skal være godt stekt og sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar